מה היה לנו השנה? סיכום שנתי ל- 2017
לקראת סוף שנת 2017, החלטנו לסכם את השנה ולהביא לכם את הכתבות שהכי אהבתם השנה וגם לספק לכם קצת הצצה אל מאחורי הקלעים של המגזין שחוגג שנתיים להיוולדו – כמה אנשים קוראים את המגזין יחד אתכם, איזה חיפוש מביא הכי הרבה קוראים לאתר, ועוד נתונים מעניינים לסיכום השנה האזרחית ושנתיים לאתר קוטיקולה
אילו כתבות הכי אהבתם השנה?
1# חתולי רחוב: נזקים, תועלות והמלצות חשובות – כתבה העוסקת בנושא השנוי כל כך במחלוקת בציבור הישראלי, והוא חתולי הרחוב. שני מומחים ושתי עמדות שונות, האחת של ד"ר ניצן לוי, מנכ"ל איגוד ערים לאיכות הסביבה יהודה, והשנייה של ד"ר גיל סתיו, מומחה באקולוגיה, אנטומולוגיה והידרו-ביולוגיה, סוקרות את השירותים שמספקים חתולי הרחוב לבני האדם ומנגד את הנזקים, המטרד והסכנות התברואתיות.
2# כינים – הפתרונות היעילים ביותר למניעה וטיפול – פרופ' קוסטה מומצ'וגלו, חוקר ביחידה לפרזוטולוגיה של המחלקה למיקרוביולוגיה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית ירושלים – פורט את הפתרונות שהוכחו מחקרית כיעילים ביותר במניעה של כינים ובטיפול בהן, ומספק תשובות חשובות לשאלות נפוצות בנושא.
3# 10 עובדות שלא ידעתם על חרקים ופרוקי רגליים אחרים – איך נראים יחסי המין של תיקנים (ג'וקים)? מהי כמות החרקים האדירה שאנחנו כבני אדם בולעים במהלך חיינו ולא היה לנו מושג (וכמה מתוכם הם לא פחות מעכבישים?); איפה ישנים הפרפרים? ועובדות מדהימות נוספות על חרקים ופרוקי רגליים אחרים, בכתבה מרתקת זו שאהבתם ובצדק.
4# שבירת מיתוסים על כינים – האם אפשר להידבק בכינים בבריכה? האם שום הוא באמת טיפול טבעי יעיל בכינים? ומה לגבי השיטה של הסבתות או האימהות של פעם להיפטר מכינים באמצעות שילוב של נפט, שמן וחומץ? הכתבה שמנפצת את המיתוסים הנפוצים ביותר על איך נדבקים בכינים ואיך נפטרים מהם, המסיימת בנימה חברתית חשובה ביותר לגבי סטיגמה על ילדים עם כינים.
5# אמאל'ה ג'וק – על פוביה מג'וקים והתמודדות – הכתבה שתאפשר לכם לקרוא על הפוביה המאוד לא נעימה הזו (בעיקר לחיים בישראל הרוויה בג'וקים), היות שדאגנו שלא תהיה בה ולו תמונה אחת של ג'וק. בנוסף, הודות לסיועה המקצועי של לימור קיקין, פסיכולוגית רפואית, תוכלו לאבחן את עצמכם – האם אתם באמת סובלים מפוביה מג'וקים – ולקבל כלים וטיפים מעשיים להתמודדות עם הפוביה פוגעת באיכות חיים זו.
6# אנטומולוגיה משפטית, בסיוע לחקירת מקרי רצח
עמוס וילמובסקי וד"ר טילי שנור מהמעבדה לאנטומולוגיה במשרד הבריאות בכתבה מרתקת על שימוש בידע אנטומולוגי לצרכי פענוח מקרי רצח החל מהכתבים הסיניים, לרנסנס ועד לימינו. כשהמדע ומערכת המשפט נפגשים. שווה קריאה
מזל טוב לקוטיקולה
אם בחגיגות סוף שנה עסקינן, אז גם לאתר קוטיקולה סיבה לחגיגה: יום הולדת שנתיים להקמה של המגזין שכיום הוא כבר עובדה מוכרת בשטח. קצת על מאחורי הקלעים של "ילד" יום ההולדת:
– לאתר קוטיקולה מעל 20,000 כניסות בממוצע כל חודש. רק בחודש דצמבר 2017 נכנסו לאתר מעל 33,500 גולשים!
– מעל 2,000 איש נרשמו לניוזלטר של קוטיקולה כדי להתעדכן בחדשות ולהישאר מעודכנים על כל מה שקורה בעולם ההדברה
– 72% מבקרים מגיעים לאתר בעקבות שאלות וחיפושים בתחום ההדברה בגוגל
– 43% מהם בעקבות חיפוש מידע על פרעושים (שזאת עובדה מעניינת בפני עצמה)
אז לקראת השנה האזרחית החדשה, נאחל לכם שתהיו לראש ולא לפרעוש.
מאיתנו, טל ויינברג ומערכת מגזין ההדברה הישראלי -קוטיקולה
שתהיו לראש ולא לפרעוש!
שנה נפלאה טל וכל צוות המגזין
יישר כוח! המגזין שלכם – ברכה ומקור מידע בהיר וקולע!!